”När ett av världens största gruvbolag byter IT-system är det lite som att göra en hjärttransplantation mitt under ett pågående långdistanslopp. Men trots projektets omfattning gick hoppet från ett traditionellt datacenter till en hyperkonvergerad modulär lösning som ett malmtåg: på räls.”

LKAB vände sig till oss och önskade ett hyperkonvergerat datacenter. LKAB, med storskalig järnmalmsbrytning som pågått i snart 130 år, har idag ett livsviktigt digitalt hjärta som pumpar runt funktion för personsäkerhet, administration och gruvdrift varenda dag. Gissa om det var med stor respekt för företaget och dess enorma verksamhet vi förra året gick in i ett av de mest spännande projekt vi gjort.

Det skulle vara tjänstefel att inte dokumentera projektet. Och det har vi gjort nu i en nedladdningsbar PDF. Vi har pratat med leverantörerna (Nutanix, Zerto och Rubrik) men framför allt representanter från LKAB;  Rory Wikman – Sektionschef IT-Drift, Christoffer Niemi – IT-arkitekt, Kerstin Rönnberg – Change Manager och Jonas Esko – sektionschef IT-arkitektur. Ett stort tack alla medverkande och ett stort tack till LKAB för att vi på Layer 8 fick förtroendet att leverera ett smart datacenter.

Ladda gärna ned vår PDF.

Fyll i ditt namn och e-postadress nedan så mejlar vi en nedladdningslänk.

Ditt namn (obligatorisk)

Din e-post (obligatorisk)