Modern teknik kräver nya perspektiv. Med nyförvärvet Adam Hellström har Layer 8 fått en innesäljare fri från gamla föreställningar om hur datacenter ska se ut.

– Adam är driven, framåt och intresserad av den teknik vi håller på med. Han är junior vilket är bra för då kan vi skola in honom i vår värld, säger Johan Tungström som är VD på Layer 8 IT-Services.

Layer 8 har ökat sin verksamhet och omsättning rejält under året och behöver därför ta in fler resurser, både på sälj- och tekniksidan. Adam kommer närmast från telekombranschen och har jobbat som säljare på bland annat Telenor. Han har också pluggat IT-försäljning och det var under utbildningen som han fick möjlighet att göra sin praktik på Layer 8.

– Det var genom en av våra leverantörer som vi fick frågan om vi hade möjlighet att ta in praktikanter. Adam var hos oss i tre veckor och vi tyckte att det funkade bra så vi ville självklart att han skulle stanna efter praktiken, berättar Johan Tungström.

För att lära sig mer om produkterna och komma in i tänket har Adam gått ett antal online-kurser och även åkt på Nutanix konferens för nyanställda i San Jose.

– När jag började min praktik visste jag inte exakt vad Layer 8 jobbade med, men när jag satte mig in i produkterna blev det bara ännu mer intressant. Det är alltid roligt att jobba med innovativa lösningar som ligger i marknadens framkant, säger Adam Hellström.

Dator- och IT-intresset har han haft sedan barnsben och Adam har under tonåren till och med varit professionell e-sportare.

– Jag spelade Counter Strike Go professionellt under drygt ett år, när jag var jag 17-18. Det handlade inte om några jättesummor men det var en rolig upplevelse, säger han.

Förutom tekniken är ridning ett stort intresse.

– Min sambo har två hästar så jag har fått hästintresset på köpet. På den lilla fritid jag har spelar jag dataspel, motionerar, rider hästar och umgås med familj och vänner, säger Adam Hellström.

Vad har du för tips och råd till företag som är nyfikna på smartare datacenter?

– Våga lämna den gamla three tier-arkitekturen och vara öppen för ny och innovativ infrastruktur. Många är kvar i gamla vanor, man måste våga kliva ur de gamla skorna och kliva i ett par nya, säger Adam Hellström.