Under årets RADPOINT Technical University kommer datacenterspecialisterna på Layer 8 att berätta allt om hur man bygger smarta, skalbara och säkra datacenter. Eventet är ett unikt tillfälle att träffa andra kunder och leverantörer, bli inspirerad och utbyta erfarenheter.

För nionde året i rad anordnas RADPOINT Technical University och precis som tidigare är platsen Clarion Hotell Gillet i Uppsala. Under två dagar bjuds det på föreläsningar, workshops och kunskapsutbyte, och inte minst nätverkande.

– Kunder, leverantörer och prospects umgås, inspireras och lär sig mer om det senaste. Det är ett lite annat upplägg än de stora leverantörernas mega-event. Man träffas under avslappnade former med stort fokus på teknik som skapar värde på riktigt, säger Jonas Åström som är senior datacenterkonsult på Layer 8.

Jonas föreläser om skalbara, stabila och säkra datacenternätverk

Sedan i februari 2018 är datacenterspecialisterna på Layer 8 en del av RADPOINT och under årets upplaga av RADPOINT Technical University kommer besökarna att få ta del av deras kunskap kring hur man bygger smarta datacenter.

– Jag kommer prata om hur vi tycker att man ska bygga stabila, skalbara och säkra datacenter och hur man integrerar dem i resten av lösningen. Jag är otroligt peppad. Seminariet ska vara en timme, jag får akta mig så att jag inte står och pratar på tok för länge, säger Jonas Åström.

Seminariet kommer att vara att kretsa kring nätverk och kommunikation och att bygga datacenter ur ett tekniskt perspektiv, men han betonar att det samtidigt ska vara trevligt och lättsamt.

– Det ska vara öppet för feedback och frågor. Tanken är man ska komma därifrån med mycket matnyttigt i bagaget, säger Jonas Åström.

Alla är välkomna – experter och nybörjare

Målgruppen för RADPOINT Technical University är som namnet antyder tekniskt lagda personer som gillar att grotta ner sig i detaljer. Men det betyder inte att det bara är de som redan är experter som är välkomna.

– Många kanske har hört talas om förkortningarna och ”buzz-wordsen”, men har inte 100 procent koll på teknikerna man använder. Då är det här ett perfekt tillfälle att ta reda på mer och få chansen att fråga, säger Jonas Åström.

Till anmälningssidan