På senare tid har Software-Defined WAN (SD-WAN) seglat upp som en term de flesta hört. Men vad är det, och varför har det blivit så populärt?

I detta inlägg tittar vi närmare på SD-WAN från VeloCloud.

Storheten med teknologin är att den ger dig möjlighet att ersätta eller komplettera dina traditionella WAN-anslutningar med en eller flera ”vanliga” internetanslutningar, samtidigt som du får möjlighet att integrera molntjänster i ditt WAN.

Använder ni molntjänster som Microsoft Azure, Amazon AWS, Office365 eller Google Apps kan åtkomsten till dessa accelereras för samtliga användare. Samtidigt vill du kanske inte att all trafik ska gå via ditt WAN. Med regler på applikationsnivå kan du välja att läcka ut trafik på din lokala internetanslutning!

Kvaliteten på dina internetanslutningar övervakas kontinuerligt. Uppstår problem som paketförluster eller jitter kommer  felkorrigering eller paketkopior automatiskt att börja skickas över en eller flera anslutningar samtidigt. Dina användare kommer inte längre att uppleva dålig samtalskvalitet, eller ännu värre; avbrutna IP-telefonisamtal.

SD-WAN ger mer kraft till dig som administratör

 

Veloclouds gränssnitt

Med ett överskådligt gränssnitt för administration får du bra och kraftfull kontroll på vad som händer just nu i ditt nätverk. Vill du blicka bakåt har du historik för upp till tolv månader enkelt tillgänglig. Du är inte längre i klorna på någon WAN-leverantör, vare sig det handlar om att utöka ditt nätverk, eller för en så enkel sak som rapporter!

Slutligen, två funktioner som verkligen gör SD-WAN trevligt:

För det första: Service Insertion. Har du behov av att införa tjänster som till exempel Zscaler för ditt WAN? Med Cloud Service Insertion kan du välja att köra delar av eller hela din trafik genom en sådan lösning. Utan att behöva ytterligare lokal hårdvara!

För det andra: ”virtualisering” av internetleverantörer. Vill du migrera från en dedikerad MPLS till en eller flera vanliga internetleveranser, utan att dina användare märker av det? Det är inte svårt:

  1. Koppla in flera samtidiga anslutningar.
  2. Välj att styra viss eller all trafik över den nya anslutningen.
  3. Koppla ifrån din MPLS.
  4. Klart!

Tycker du att detta låter intressant? Kontakta oss på Layer 8 så berättar vi gärna mer om hur SD-WAN kan hjälpa just ditt företag!

Vill du veta mer?

Denna ebook ger dig den bästa insikten om Software-Defined Wide Area Networking.

  • Anledningen till SD-WAN för företags-nätverk
  • Fördelar med att migrera till en SD-WAN-lösning
  • Topp 10 överväganden för att driftsätta SD-WAN
Fyll i ditt namn och din e-postadress så skickar vi dig en länk till denna ebook.

Ditt namn (obligatorisk)

Din e-post (obligatorisk)

SD-WAN, ebook, software-defined WAN